Cadeaus

Cadeaus zijn een uitstekende manier om iemand te laten zien hoeveel je om hem geeft. Het probleem is dat we allemaal moeite lijken te hebben met het geven van cadeaus. Sommige mensen denken dat als iets duur is, dat automatisch betekent dat er een soort ruilhandel nodig is. Dit is niet altijd het geval. Een geschenk of een gift is over het algemeen iets dat aan iemand wordt gegeven zonder dat daar iets tegenover staat of een betaling wordt verwacht. Een ruilartikel is nooit een gratis geschenk; hoezeer degene aan wie het wordt gegeven het ook bezit.

cadeautjescadeautjes

Cadeautjes

Cadeautjes zijn een uitstekende manier om iemand te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft. Het probleem is dat we allemaal moeite lijken te hebben met het geven van cadeaus. Sommige mensen denken dat als iets duur is, dat automatisch betekent dat er een soort ruilhandel nodig is. Dit is niet altijd het geval. Een geschenk of een gift is over het algemeen iets dat aan iemand wordt gegeven zonder dat daar iets tegenover staat of een betaling wordt verwacht. Een ruilartikel is nooit een gratis geschenk; hoezeer degene aan wie het wordt gegeven er ook eigenaar van is.

Er zijn drie tijden voor het geven van geschenken. De meest bekende daarvan is de verleden tijd, omdat deze verwijst naar de handeling van het geven, zoals in Ik gaf hem een geschenk. In deze vorm van het werkwoord verwacht de gever een reactie van de gever, vandaar dat het woord "geschenk" zelf het woord "geven" bevat. Deze vorm wordt veel vaker gebruikt dan de tegenwoordige tijd.

De andere twee tijden van het werkwoord zijn "was" en "is". Met de tegenwoordige tijd "was" kan een handeling maar één keer en voor altijd worden uitgevoerd, terwijl de "is" vorm de mogelijkheid heeft om een nieuw voorwerp te laten ontstaan, waarna het kan worden gebruikt voor één ding (bijvoorbeeld: ik heb hem nog een cadeautje gegeven) of voor een ander ding (bijvoorbeeld: ik zal hem nog een cadeautje geven). Een voorbeeldzin zou zijn "De man vond me aardig omdat ik hem op zijn verjaardag een cadeautje heb gegeven."