Wat is het verschil tussen cadeautjes geven met Kerstmis en daadwerkelijk aanwezig zijn?

Wat is het verschil tussen cadeautjes geven en daadwerkelijk aanwezig zijn? In dit korte artikel vergelijken we cadeaus met aanwezigheid. In wezen is het een synoniem voor geschenken. Bijvoorbeeld, in de laatste verklaring, tante bracht geen cadeautjes op verjaardag. Terwijl, ik weet zeker dat ze een aantal cadeaus meenam naar het feest, een aantal cadeaus voor verjaardag, en een of twee cadeaus voor anderen.

presents

Een veelgemaakte fout die mensen maken als ze cadeaus geven, is dat ze vergeten de feestdagen in hun uitingen te vermelden. Een goede vuistregel is om de datum te noteren waarop de gebeurtenis plaatsvond. Als het feest op kerstdag plaatsvond, dan moeten je cadeaus iets met kerst te maken hebben. Als het op oudejaarsavond plaatsvond, dan kun je de feestdag waarschijnlijk vergeten en iets anders als cadeau kiezen.

Een andere reden waarom mensen de feestdagen niet noemen bij het geven van cadeaus, is vanwege oude gebruiken. Deze traditie stamt uit de middeleeuwen, toen men dacht dat Kerstmis een heidens feest was en niet op deze dag gevierd mocht worden. Het geven van cadeaus op deze dag was dus niet alleen ongelukkig voor de gever, maar ook ongelukkig voor de ontvanger vanwege de slechte reputatie die heidenen en christenen in die tijd hadden. Gelukkig zijn veel mensen deze oude traditie vergeten en wisselen ze regelmatig geschenken uit zonder daarbij de slechte associaties met het christendom in het achterhoofd te hebben. Tegenwoordig genieten veel mensen bij het geven of ontvangen van geschenken met Kerstmis van de traditie van het uitwisselen van geschenken en het vinden van betekenis in elk geschenk dat wordt gegeven of ontvangen.